12.7°C, 3 Bft.

Nabeschouwing Argo Sprint, NSRF slotwedstrijden en NSK roeien

Wedstrijdroeiverslag - 04 juli 2017 - 13:44 - Door Anouk van Leeuwen

Afgelopen weekend kwam er dan ook voor bijna alle wedstro’s een einde aan een jaar lang hard trainen en roeien. Sommige roeiers probeerden de laatste punten binnen te halen om de status nog wat op te krikken, maar de slot is ook vooral de wedstrijd van de feestnummers. Ook kwamen de talentenachten in actie, na twee weken hard trainen roeien ze op de slot om te kijken of wedstrijdroeien misschien wat voor ze is.

Al op de Argo sprint vrijdagavond was Proteus goed vertegenwoordigd. Voor de talentenachten was dit de eerste keer dat zij op een wedstro-wedstrijd aan de start verschenen en dat zij zich na twee weken hard trainen met de rest van Nederland mochten meten. En met succes, zowel de heren als de dames acht mochten door naar de finale waar zij respectievelijk eerste en tweede werden! Ook voor Rico en Edwin was het een succesvolle vrijdagavond. Ze bleven beide Gyasbootjes voor en mochten zo shinen op het erevlot. 

Vanwege het drukke programma op de slotwedstrijden worden er altijd alleen maar A-finales gevaren. Dit zorgde er helaas voor dat alle eerstejaarsploegen zaterdag alweer vroeg klaar waren. Toch wist licht zijn vierde plek in het klassement te behouden en zo zijn ook zij beginner af geworden dit jaar! De heren in de talentenacht roeiden in het drukbezette veld wel naar een finaleplek. Hier bleken een aantal andere achten nog een maatje te groot en voeren ze een vijfde tijd. Van de development ploegen wisten de meesten ook de finale te halen, echter hadden de tentamens deze weken en de vele uurtjes UB toch wat zichtbare vermoeidheid gebracht. Robert en Friso waren als feestnummer samen in de beginner dubbeltwee gestapt. Alle tegenstanders bleven ze voor en zo werden ook zij beginner af op deze slot!

Ook op de zondag verschenen er heel erg veel boten van Proteus aan de start. De EJD combineerde met MGD in twee vierzonders. Ook namen MGD en EJD het tegen elkaar op in de acht. De 4- met Veerle, Marleen, Kiri en Kitty bleek een succesvolle instapcombi en zij mochten evenals het bootje van Elke en haar Njord vrienden naar de finale. Zij waren niet de enige feestnummers van de dag. Zo startte Keenan in de LB1x, stapte eerstejaars zwaar in twee viermetjes, startten de lichte boys van vorig jaar weer een keer in de vierzonder en combineerden zowel de lichte als de zware dames in de dubbelvier-zonder. Jolien en Anouk waren samen met hun maatjes van Theta en Asopos de rest te snel af, en daarom mocht de champagne spuiten voor Jolien! Ook Astrid en Amber werden met hun Euros vrienden knap derde achter twee SB-viertjes. Het nummer waar de slot om bekend staat is wel de twee-met. De vaak oude houten boten worden eens per jaar uit het stof gehaald voor dit enorm zware nummer. Vanuit Proteus deden zelfs twee ploegen mee in dit veld. Wim en Steven streden met stuur Pietje in ‘Het Genootschap’ om de eer en het blik en ook Allard en Wessel kwamen met Arden in actie in de laatst opgeknapte ‘Simon Schotten’. Beide boten streden in de finale waar de gele boot het won van de andere gele boot van Skadi!