14.2°C, 3 Bft.

PE Zilvervloot - 2x zilver op het EUC

Wedstrijdroeiverslag - 17 juli 2017 - 17:37 - Door Tim de Bruijn

Van 14 tot en met 16 juli was Lake Palic in Subotica, Servië het strijdtoneel voor een aantal van onze middengroep roeiers. Het resultaat: allen finale en 2 maal zilver.

Waar de meeste van onze roeiers na de slotwedstrijden al uittraining gingen, liet het feest voor een aantal van onze middengroep roeiers nog even op zich wachten. Voor hen lag nog 1 laatste wedstrijd op zich te wachten: De European University Championships (EUC), de grand finale van hun roeiseizoen.

De heats werden op vrijdag de 14e verroeid, de eerste krachtmeting met internationale ploegen waarvan het niveau hen nog onbekend was. Hier konden onze roeiers de toon zetten en zo gezegd, zo gedaan. Zowel Anouk en Jolien (LW2x), als Wim en Steven (M2-) en de MGZ 8+ werden eerste in hun heat waarbij de laatste twee ook nog eens de snelste tijd hadden. Mitch voer met zijn lichte buddies van de buren naar een nette 3e plek in de voorwedstrijd voor de zware achten. Allen waren direct geplaatst voor de finale en konden op zaterdag genieten van een welverdiende dag rust.

Zondag was finale dag en werden de knikkers pas echt verdeeld. De wind was flink opgestoken en Lake Palic liet de WAB lijken op spiegelgladde roeibaan. Een flinke uitdaging die Wim en Steven als eerste mochten trotseren. Zij wisten echter goed met het water om te gaan en kwamen als 2e de finish over, goed voor een zilveren medaille. Anouk en Jolien hadden iets meer moeite met het onstuimige water en bereikten als 5e de finishlijn.

Hierna was het wachten op de M8+ finale, waar zowel Vincent, Bart, Stefan, Robert, Jiri, Friso, Roland en Niek onder leiding van Fleur als Mitch hun eer mochten verdedigen. Dit duurde echter langer dan verwacht gezien een dubbelvier dusdanig veel moeite met het water hadden, dat ze waren omgeslagen. Maar onze acht liet de moet niet in de schoenen zingen en verscheen aan de start, klaar om te domineren. Na een spannende race was alleen de acht van Oxford Brooks een maatje te groot en mochten ook zij beslag leggen op een zilveren plak. De lichte acht met Mitch bereikte een vierde plek in deze finale vol zwaar geweld, met zo'n wind tegen zeker een noemenswaardige prestatie!