5.2°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing Herfstregatta

Competitieroeiverslag - 03 oktober 2017 - 15:26 - Door Yong-Yong Li

Met twaalf inschrijvingen, meer dan de helft van het bestuur en een enorme hoeveelheid energie in de benen is onze vereniging afgelopen weekend afgereisd naar Eindhoven voor de eerste competitiewedstrijd van het jaar, de Thêta Herfstregatta. Op zaterdag werden in de stromende regen drie afstanden gevaren: een 1k, meteen gevolgd door een 250m. Vervolgens werd er in de middag een 2,1k afgelegd. Het hondenweer van zaterdag zette zich zondag gelukkig niet voort, waardoor de 4,2k in een heerlijk herfstzonnetje verroeid kon worden.

Het H4+ veld werd door maar liefst zeven Proteusploegen gestart. Na vier spannende afstanden in het smalle kanaal met scherpe bochten en smalle bruggen is Achtbar geëindigd op een derde plek, Lange L wist de zevende plek te bemachtigen, gevolgd door Steen Papier Bier met de achtste plek. De nootjesploeg die uit de voortraining is gestapt om aan de Najaarsbokaal mee te doen heeft de twaalfde plek weten te behalen. In het H2x veld wisten Rens Van en Ruben Frijns door flink te op die benen te staan op de tweede plek in hun veld te eindigen. Mark Kievit wist in zijn skiff de negende plek te bemachtigen.

De Proteus dames werden dit weekend door drie D2x ploegen vertegenwoordigd. Fleurtje Ruijs en Nina van Dulmen, Lotte Bruns en Mw. L. J. de Vries en Charlotte Zwart en Kimberly van Batenburg stapten in de dubbeltwee en behaalden respectievelijk de vierde, zesde en achtste plaats.

De eerste wedstrijd van de Najaarsbokaal is achter de rug. Vanwege de inauguratie zal Proteus niet vertegenwoordigd zijn op de Knorrensteijn. De eerstvolgende wedstrijd zal de Asopos Najaarswedstrijden zijn op 21 en 22 oktober, waar de Proteus competitiesectie zich weer van zijn sterkste kant zal laten zien.