5.2°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Tromp boat races

Wedstrijdroeiverslag - 13 oktober 2017 - 15:21 - Door Zaida Rivai

Met het korte baan seizoen nog in ons achterhoofd, is er de afgelopen weken alweer gewerkt aan die lange massieve klappen voor het lange baan seizoen. De middengroepen maken zich dit weekend klaar voor een afstand van maar liefst 5,3 km op de Tromp boat races. De Tromp is waar de middengroepen en eerstejaars achten van vorig jaar samen komen in een 4+ of afsplitsen in skiffjes en 2x. Waar je in het korte baan seizoen boord-aan-boord roeit, wordt er bij lange baan afstanden achter elkaar gestart vanuit een doorstart.

De middengroepen, bestaande uit MGZ (middengroep Zwaar), MGL (middengroep licht) en MG(L)D (middengroep lichte/zware dames) zijn dit weekend terug te zien in skiffs, dubbel twee’s en viermetten. Zaterdochtend zal het D 2x veld met Guusje & Amber en Romy & Sophie van start gaan. Dit wordt gevolgd door een veld gevuld met licht en zwaar, het H1x om 13.30. Edwin en Rico zullen het dit jaar tegen elkaar gaan opnemen in plaats van samen tegen de Tritonaren. Tim de Bruijn heeft zijn jaar bier drinken en voorzittersschap door gegeven aan Tom, maar kan nog steeds inwegen en zal ook als lichte roeier in het H1x veld starten, evenals Bart Lukkes. Ook Thijs van der Zee is weer terug na weggeweest en heeft niet stil gezeten. Hij neemt het op tegen Proteus Hunkie Vincent Klaassens en Stefan van den Toorn.


De jonge hunkies Niek (MGZ), Friso (MGZ), Niels (MGZ), Daan(MGL) en Keenan (MGL) schatten hun kansen hoog in en skiffen de Tromp deze zaterdag in het SB veld.Niet het meest snelle nummer van de dag, maar zeker een gezellig nummer is het de dames viermet. Hierin wordt proteus door maar liefst 3 viertjes vertegenwoordigd. Een combinatie van licht en zwaar, ouderejaars en sjaars af is toch wel: Jolien, Mirja, Renée en Marleen, met stuurvrouw Yong-Yong. Xiao, MGD, moet helaas afzien van de Tromp, maar gelukkig is daar de alleskunnende Leonoor die Lisa, Kitty en Hanneke komt versterken met stuurvrouw Els. Tot slot start boot driekwart-stuurboord Veerle, Ingmar, Kiri en Zaïda in hetzelfde veld met Angelique als stuurvrouw.Zondagochtend 10:00 uur kan je vanaf de eerste brug Anouk zien schitteren in haar skiff. Anouk zal starten in het SB veld en het opnemen tegen half corporaal half knor Proteeër/Njord lid Elke.Mannen van Proteus zijn er op deze laatste weekenddag ook nog te spotten. Zwicht, Licht, Zwaar en meer start tezamen in het H4+ veld. MGL zet haar kansen op de vier met Berend, Cees, meer-biceps-Calvin, Matthijs en stuurman Arden; Rens, Ruben, David, Hidde en stuurvrouw Loles. Zij nemen het op tegen maar liefst 3 andere proteus zware vier metten. Toevallig is uit de loting gekomen dat Ries, Ruben, Friso en Victor vlak achter de lichte viermet van Matthijs starten. Tijmen heeft het zwaar te verduren gehad tijdens zijn longonsteking en zal de Tromp thuis moeten doorbrengen. Clubacht stuur Nadine zal deze boot zo snel mogelijk 5.3k verder brengen. Vlak achter de lichte vier van Ries en Matthijs start de zware vier met, met Hugo, Carlo, Robert van Houten, Thijs van der Zee en stuurvrouw Yong-Yong.Je zou denken dat hij eenmalig aanwezig was, je hem nooit meer zou terugzien, maar het onmogelijke is mogelijk: de COMPOSITIE IS TERUG! Roland, Allard, Vincent en Pieter gaan het waar maken in het SB 4+ veld met stuurvrouw Fleur Wellen. Met deze witte glanzende viermet, 4 grote hunkies, vers vlees en een topstuurvrouw kunnen we ons motto weer waar maken: Proteus Wint de Varsity!!