10.9°C, 7Bft. Inloggen

't Beheer

Algemeen - 21 februari 2018 - 21:53 - Door Igor Scheepens

Een roeivereniging is een plek waar roeiers zich met elkaar verenigen om met elkaar een sport te beoefenen. Hierbij hoort een sterke saamhorigheid en het uitdragen en aanhouden van dezelfde normen en waarden. De plek waar dit allemaal tot stand komt is onze sociëteit.

Wij van 't Beheer zijn als sociëteitscommissie verantwoordelijk om deze saamhorigheid te versterken door het elke dinsdag en donderdag een gezellige borrel te houden op onze geliefde barzolder. Hierdoor onstaan er elke avond weer nieuwe vrienschappen en liefdes voor het leven en ja soms ook alleen voor die avond. Wij zijn er dan ook onwijs trots op dat wij deze taak mogen beheren en doen er dan ook ons best op om dit zo goed mogelijk te doen. 

Elke week vullen wij dan ook de voorraad weer opnieuw aan. Alles wordt ingekocht: van bier tot blikjes fris en van snoeprepen tot chips. Dit is natuurlijk onze belangrijkste taak, want zonder drank is het een vrij saaie borrel. Verder zorgen wij ervoor dat er altijd mensen achter de bar kunnen staan die die overheerlijke goudgele pretcilinders staan te tappen. 't Bargilde in hun witte hemden en de Beheerders in hun zwarte hemden. Samen zijn zij een hecht team zoals een leeuw en zijn welpen die op hun prooi af gaan. 

Soms zijn er ook externe partijen die van onze prachtige sociëteit gebruik willen maken om zich ook eens met elkaar te verenigen. Hier maken wij dan verscheidenen afspraken mee om te zorgen dat zij niks slopen en dat wij voor hun een onvergetelijke avond kunnen neerzetten. WIj zijn dus niet alleen actief voor onze eigen borrelavonden, maar ook voor evenementen daar buiten. 

Naast externe evenementen zijn er natuurlijk onze 3 grote evenemnten die wij zelf als vereniging organiseren. Zo is er altijd een bar aanwezig bij onze twee wedstrijden die wij zelf inrichten en bemannen. Zeker tijdens de OWee levert dit epische feesten op met misschien nog wel epischere records. Zo is er dit jaar tijdens het sportfeest maar liefst 3721 liter bier gedronken. Dit is zeker vet als je je bedenkt dat het niet veel scheelde of het bier was op geweest. 

Wil je nou meer weten over deze epische commissie kom dan vooral een keer een praatje met ons maken onder het genot van een biertje!

Liefs,

't Beheer