5.8°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Heineken Roeivierkamp

Wedstrijdroeiverslag - 09 maart 2018 - 11:00 - Door Anouk van Leeuwen

Na de WinterWedstrijden op de eigen Schie is het dit weekend weer tijd voor de tweede langebaanwedstrijd van het nieuwe jaar, de Heineken Roeivierkamp. Voor deze klassieker op de Amstel komt heel roeiend Nederland weer naar Amsterdam met zijn achten en vieren.

De Heineken Roeivierkamp kenmerkt zich doordat hij met acht palen gestart moet worden, dus in een 8+ of een 4*. Dit betekent dat de eerstejaars viermet ook niet zal worden gestart dit weekend. Verder wordt de wedstrijd zoals de naam al laat blijken verroeid over vier verschillende afstanden, de 2500 meter en de 250 meter op zaterdag en de 5000 meter en 750 meter op zondag. Alle tijden worden omgerekend naar een 250 meter tijd waardoor vooral op de sprints veel te winnen of verliezen valt.

Eerstejaars
Voor de eerstejaars is de Heineken de tweede mogelijkheid om klassementspunten te verdienen. In deze velden is echter alles mogelijk vanwege de sprints, toch misschien wel de belangrijkste afstanden van het weekend. Vanwege het ijs afgelopen weken hebben echter veel eerstejaarsboten dit niet kunnen oefenen. De dames waren op de WW al goed van start gegaan en zullen nu ook weer alles uit de kast halen voor misschien wel een blik(ken). EJZ heeft ook al het eerste punt binnen maar zal dit dit weekend proberen uit te bereiden. Zij zullen het op moeten nemen tegen onder andere de zwichte heren die een combinatieploeg vormen met de viermet van Orca. Ook licht zal gaan strijden om de eerste punten binnen te halen, dit doen ze met een invaller van de buren in Rotterdam-Noord.

Heren
Middengroep zwaar heeft zich voor dit weekend verdeeld over drie achten. De 1e divisie acht start in een pittig veld door Vera de baan over worden gestuurd. Het 2e divisie veld is een groot veld met maarliefst 16 inschrijvingen. Hierin zullen een volledige Proteus-acht van start gaan en ook Thijmen en Rik die vriendjes hebben gevonden bij Asopos en Laga.
Ook het lichte 2e divisie veld is druk bezet. Hierin start middengroep licht met een acht. Zij maken goed gebruik van de mogelijkheid om punten te middelen en starten met Bart op slag.

Dames
De dames van MGD maken hier geen gebruik van. Zij starten in een acht met Ellen en Roos en gaan gewoon dapper van start in de 1e divisie. Ook de tank zal na het succes op de novembervieren weer van start gaan en strijden om de winst in de 1e divisie 4*.
Anouk heeft lichte vriendinnen gevonden bij Orca en Asopos en zij zullen met Vera als stuur starten in de lichte 2e divisie 4*.

Veteranen
Dit jaar zal er geen volledige Proteus veteranenacht van start gaan. Sjoerd heeft echter wel een Orca combi gevonden waarmee hij van start zal gaan in de HVB 8+. Els stuurt dit weekend de heren van de Laak over de baan.

Clubachten
Ook de clubachten zullen dit weekend aanwezig zijn op de Amstel. Voor de clubachten is de Heineken de eerste mogelijkheid om punten te verdienen voor de Kruithuis- én Sprintbokaal. Het is echter extra spannend want alleen de beste 15 van de zaterdag zullen op zondag ook de 5000 meter mogen starten.