12.8°C, 5Bft. Inloggen

Wat houdt de WWK precies in?

Algemeen - 17 oktober 2018 - 14:39 - Door Julia Rademaker

De WWK is een van de grootste kommissies van Proteus (en daarmee misschien ook wel de gaafste)! Maar wat doet de WWK nou eigenlijk?

De WWK organiseert de WinterWedstrijden. Deze wedstrijden zijn begonnen toen commissie nog met een k werd geschreven en de boten nog van hout waren. In deze barre tijden behoorden sneeuwstormen nog tot de dagelijkse orde en enkel de mannen en vrouwen van staal konden de vijf kilometer lange baan trotseren. De achtervolgingsrace wordt gevaren op de Schie en finisht vlak voor De Beuk. De Van Oord WinterWedstrijden zijn de nationale opening van het roeiseizoen en daarom komen wedstrijdroeiers uit heel Nederland naar Delft om te laten zien wat dit seizoen voor hen in petto heeft. Dat de wedstrijd niet voor de zwakzinnigen is weggelegd is misschien inmiddels al duidelijk. Het verhaal van de WinterWedstrijden 2018 is dan ook alom bekend. De hele nacht hebben motorboten heen en weer gevaren op de Schie om deze ijsvrij te houden, zodat de wedstrijd wel door kon gaan. 


In februari zal de 44e editie van deze wedstrijd plaatsvinden en daarom is de WinterWedstrijden Kommissie al druk bezig om dit evenement zo goed mogelijk te laten verlopen. Van het vaarverbod tot de fietsenverhuur, van borden pasta tot warme chocomel en van botenstelling tot warmtedeken. Dit alles met als doel een zo mooi en veilig mogelijk evenement neer te zetten. 


Wij hebben er zin in en zien jullie hopelijk ook 16 en 17 februari bij de WinterWedstrijden!