3.5°C, 2Bft. Inloggen

Voorbeschouwing World Cup ll Luzern

Olympische Spelen - 28 mei 2016 - 12:31 - Door Anne Marije Bodde

Na de World Cup l, de Europese Kampioenschappen en het Olympisch Kwalificatietoernooi is het nu tijd voor de tweede World Cup in Luzern. Peter zal hier met de hollandacht starten, Chantal met de vrouwendubbelvier en Bart in de lichte mannen skiff. Ellen heeft zich met de vrouwenacht geplaatst voor de Olympische Spelen vorige week en zij zullen dit weekend niet meedoen.

Bart heeft een bijzonder jaar achter de rug waarin hij in de lichte mannenvier belande door een blessure van Tim Heijbrock. Helaas raakte hij vervolgens zelf geblesseerd maar na heel wat uurtjes spinnen op Proteus en het opbouwen van de trainingen zal hij nu in de lichte skiff laten zien wat hij kan. De voorrondes en halve finale zijn al achter de rug en hij zal zaterdag om 15:50 uur de B-finale varen.

Chantal en de vrouwen dubbelvier grepen tijdens het EK net naast de medailles en op de World Cup l in Varese werden ze tweede. Deze wedstrijd zullen ze op jacht gaan naar een gouden medaille maar er is goede concurrentie. De vrouwen uit Polen hebben al twee keer laten zien in topvorm te zijn en ook de Duitse ploeg is een geduchte concurrent. Het vrouwenkwartet heeft zich direct voor de finale geplaatst door de voorronde te winnen. Ze zullen zondag om 13:48 uur de A-finale starten.

De hollandacht met Peter als stuur is direct geplaatst voor de finale doordat er maar zes ploegen zijn ingeschreven in het veld. Dat is misschien weinig maar dat betekent niet dat het daardoor makkelijker is om te winnen! De regerend Wereld Kampioen Groot-Brittannië en de Europees Kampioen Duitsland doen mee, net zoals de ploeg van Rusland die tijdens het EK ook sneller was. Ook de hollandacht heeft de voorronde gewonnen en ze zullen de A-finale roeien zondag om 15:03 uur.

We wensen iedereen veel succes!