6°C bewolkt, windkracht 4, Geschikt roeiweer Inloggen

B69 ZOEKT KB70 Commissaris Toerroeien

Competitieroeiverslag - 26 januari 2016 - 16:49 - Door Bestuah sgfs Bazen

Als ik naar de vorige CT’s luister, dan vertellen zij me allemaal dat het seizoen het mooiste gedeelte van je jaar is. Dit bevestigd alleen maar dat de functie Commissaris Toerroeien de meest geweldige functie van het Bestuur is als ik al terug kan kijken op een awesome half jaar. Als het afgelopen jaar al zo vet was; hoe tof moet het komende jaar dan wel niet worden?

Het mooie aan CT zijn is dat het een heel sociale functie is. Je bent met en voor veel mensen bezig. Dit brengt met zich mee dat je als CT de nodige moeder(of vader) instincten nodig om de grote horde van competitie roeiers blij elkaar te houden, blij te maken en enthousiast te houden. Dit is eigenlijk je hoofddoel door het gehele jaar heen.

Vanaf september ben je al bezig om ervoor te zorgen dat iedereen zijn plekje in een ploeg weet te vinden. Van een nieuw lid tot iemand die hier al jaren rond loopt; je gunt ze allemaal een plekje in een boot en bokaal. Iets wat nog best wel lastig kan zijn als je een overweldigende competitie sectie hebt die vol leven zit. De afgelopen weken heb ik met mijn handen in mijn haar geroepen dat ‘We zoooo veel ploegen hebben!!’. Met nieuwsgierige eerstejaars en strijdlustige ouderejaars staat een succesvol seizoen te wachten. En als ik dus de verhalen mag geloven is dat het mooiste gedeelte van jaar.

Naast de titel Commissaris Toerroeien heb je ook nog een nevenfunctie; je bent de voorzitter van het Gezelligheidscommissariaat. Een functie die bijna net zo belangrijk is aangezien je verantwoordelijk bent voor de nodige borrels en escalaties binnen het Bestuur. Maar zoals ik al eerder zei; je hebt een sociale functie. Je QQ-t de leukste functies waar je kritisch leert kijken naar het competitie roeien. Alle CT’s van de andere verenigingen zijn bij de eerste blik al je vrienden en je gaat met een kleiner groepje de SGOEPPA organiseren. Allemaal evenementen en momenten waar je op je eigen manier de competitie sectie kan op laten leven.

Ik geniet met volle teugen (bier) van het jaar en alle aspecten die het met zich mee brengt. De mensen om je heen zijn geweldig en de administratie wat minder. Maar dat maakt het jaar zeker niet minder mooi. Het is tijd om de teugels wat strakker aan te trekken en me schrap te zetten voor een fantastisch seizoen waar zelfs de regen niet de lach van mijn gezicht kan spoelen.

Proost!

Als je vragen hebt over wat alle mogelijkheden zijn binnen het Commissaris Toerroeien, beantwoord ik deze graag op een borrel. (Goh hoe toevallig: kom naar de vrimibo op 12 januari om uw 69e Toerbaas in haar natuurlijke habitat te spreken) Je kan ook altijd het hok binnen lopen om me op een rustiger moment te spreken.