13.4°C, 3 Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Westelijke Regatta

Wedstrijdroeiverslag - 21 april 2016 - 18:07 - Door Jolien Heddes

Dit weekend vindt de Westelijke Regatta plaats en zal de wedstrijdsectie zich verplaatsen naar de Willem-Alexanderbaan in Zevenhuizen. Tijdens deze wedstrijd zal het Nederlands Kampioenschap voor kleine nummers verroeid worden en zal het Developmentklassement van start gaan.

NK klein:
De skiffjes en tweezonders behoren tot de kleine nummers. In de SA velden wordt gestreden om de titels in deze nummers.
In het SA1x veld zal Bart Overes van start gaan. Hij komt grote namen tegen in dit druk bezette veld. Roos start in de vrouwelijke variant van dit nummer. Vorig jaar wist zij de titel te veroveren en was zij de snelste skiffeuse onder de 23 jaar. Dit jaar zal zij zich moeten bewijzen tussen de SA dames.
In het LSA1x veld gaat Sander van start. Met de afwezigheid van de Muda’s liggen hier kansen. Zal Sander het kunnen opnemen tegen de favorieten Van Lierop, Mortier en Dekker? 
In het SA2- veld zullen Wim&Robert het opnemen tegen Maarten&Vincent. Met de inschrijving van Roel Braas en Mitchel Steenman lijkt de eerste plek al vergeven te zijn. Vincent en Maarten hebben echter goede papieren in huis om het deze twee behoorlijk moeilijk te maken
Een spannend veld is het Dames tweezonder veld. Afgelopen jaar wist Janneke hier samen met Marlies de SB titel op haar naam te schrijven. Samen met Leonoor is het doel van dit jaar om in de voetsporen van Ellen te treden en de winst in het SA veld mee naar Delft te nemen.

Eerstejaarsklassement:
Net als de NK-nummers worden ook de klassementsvelden in toernooivorm verroeid. Zaterdag vroeg in de morgen zullen de time-trials plaatsvinden waar de plaatsen voor de halve finale verdeeld worden.
De EJD, momenteel 10e in het klassement, zullen moeten knokken voor een plaatsje in de A of B finale om weer punten mee naar huis te nemen.
EJL start dit keer weer met 9 poppetjes in Proteus tenue. In Hazewinkel is er hard getraind en tijdens de Westelijke is het tijd om te laten zien wat ze kunnen.
Zwaar zal revanche nemen. Tijdens de Varsity was het net niet gelukt een plaatsje in de A-finale te veroveren en liet de tijdmeting wat te wensen over. Zij zullen er nu alles aan doen om te laten zien dat zij bij de beste 6 klassementsboten horen. 

Developmentklassement:
Na een winter lang sterker worden, een langebaanseizoen uitstapjes maken naar grote nummers en het Varsityweekend trainen in Delft staan de Developmentploegen te popelen om te laten zien wat ze kunnen.
De zware vierzonder, bestaande uit Jiri, Steven, Bastiaan en Stefan, heeft in Hazewinkel goede dingen laten zien. Aan hen de taak om dit op de WAB nog te perfectioneren om een goede klassering in het klassement te behalen.
De ribblessureplaag op Proteus heeft MGL te pakken waardoor de vierzonder met gewijzigde opstelling aan de start zal verschijnen om het maximale eruit te halen en het puntje voor de rest van het veld over de finish te schuiven.
De damesvierzonder beschikt over flink wat power op de ergometer. Wanneer zij dit in de boot weten te gebruiken zullen zij met ferme klappen de Beuk op topsnelheid weten te brengen om het de dames van 2020 moeilijk te maken.
Maarliefst 3 Proteusboten zullen aan de start verschijnen in het lichte dames development klassement. Nelleke&Senna en Anouk&Jolien vormen de dubbels die namens Proteus aan de start verschijnen. De dubbelvier van deze dames liet tijdens de H&H zien vooraan te varen. Zal dit ook in de tweetjes het geval zijn om de eerste punten mee naar Delft te nemen?
Mirja stapt met oud ploeggenootje Sanne in de 2x. Twee jaar terug nog trainende aan de Rotterdamseweg, dit jaar is de Nieuwelaan de locatie waar deze dames dagelijks uitzetten om het de Proteus tweetjes moeilijk te maken.

Overige velden:
2 zware viermetten zullen dit weekend azen op de blikken. Weten zij dit waar te maken? In volle velden zullen zij zich geen fouten kunnen permitteren om de overwinning(en) op hun naam te schrijven. De eerstejaars lichte viermet heeft beide dagen directe finale en komen pas eind van de dag in actie. Tijdens de Varsity lieten zij zien erbij te liggen. In Hazewinkel zijn weer stappen gezet om dit weekend te kunnen uitblinken.
Rico start in zijn skiff het Beginnelingen en het Nieuwelingen veld. Na mooie resultaten op de testen zal nu blijken of hij ook op wedstrijden vooraan mee kan varen.
Hendrik-Jan start met Ramon in de tweezonder. Zij hebben weinig met elkaar kunnen trainen maar zullen laten zien dat zij over flink wat power aan boord beschikken.
Merel gaat van start in het DN2x veld. Terwijl de hele wedstrijdsectie in Hazewinkel op trainingskamp was voer zij in Tilburg met haar kersverse maatje Anne Keeris. In het DN2x veld kunnen zij mooie dingen laten zien!
Het weekend sluit af met het geweld van de SA achten. De MGZ en MGL vierzonder hebben de krachten gebundeld en zullen achter Robert plaatsnemen om onder leiding van Diederik een mooie tijd op de klokken te zetten. Vincent en Maarten starten in een combi. Gestuurd door Vera zullen zij voor de winst gaan strijden.