Vaarverbod: Windkracht 8 Inloggen

Voorbeschouwing Europese Kampioenschappen

Olympische Spelen - 06 mei 2016 - 12:07 - Door Anne Marije Bodde

Na het grote succes op de World Cup in Varese zullen de ploegen van de KNRB aankomend weekend starten op de Europese Kampioenschappen in Brandenburg. Het internationale deelnemersveld lijkt sterker dan op de World Cup maar des al niet te min doen onze boten zeker mee voor de medailles!

Chantal start natuurlijk weer in de vrouwendubbelvier, in Varese werd het zilver en nu zijn ze er op gebrand om met een gouden plak naar huis te gaan. De Polen die twee weken eerder het goud veroverden zullen nu ook weer meedoen. Verder wordt het de eerste krachtmeting met de sterke Duitse ploeg. Net zoals onze vrouwendubbelvier is de opstelling van deze boot de afgelopen tijd onveranderd gebleven. Het beloofd een spannende race te worden! Op 6 mei om 13:15 uur zal de voorwedstrijd gevaren worden, de nummer 1 zal direct naar de finale gaan. De finale zal zondag 8 mei om 9:35 verroeid worden. 

Ellen zal van start gaan in de vrouwen acht die in Varese een eerste plek behaalde. Zij moeten zich nog plaatsen voor de Olypische Spelen en kunnen zich nu meten tegen hun directe concurrentie voor een startbewijs. Als kanshebber voor het goud wordt Groot-Brittannië genoemd die de ploeg in vergelijking met vorige zomer op het WK heeft versterkt. De vrouwen acht zal vrijdag om 13:40 uur de voorwedstrijd starten en zondag om 13:48 uur. 

De mannen acht met Peter als stuurman wordt de meest spannende wedstrijd. Alle ploegen die op het WK in Aiguebelette een medaille wisten te behalen zullen nu weer aan de start liggen. Roeilanden Duitsland en Groot-Brittannië zijn onze directe concurrentie maar ook Rusland en Polen maken kans op een ereplaats. De Hollandacht zal de voorwedstrijd starten om 13:50 uur op 6 mei en de finale op 8 mei om 14:33 uur.