Vaarverbod: Vraag Bestuur Inloggen

Nabeschouwing Raceroei Regatta 2024

Wedstrijdroeiverslag - 09 mei 2024 - 14:40 - Door Roan Raben

Stormachtig weekend op de WAB

Afgelopen weekend vond de Raceroei Regatta plaats op de Willem-Alexander Baan bij Zevenhuizen. Het was een erg succesvol weekend voor Proteus-Eretes met zes blikken in totaal. Wie waren onze blikkende roeiers?

Op zaterdag startten 18 bootjes van de D.S.R. Namens OJM startten Rinze, Niek, Ids,  Floris en Wouter. Rinze en Niek skifften in het HG1x veld. Ze bereikten de A- en B-finale respectievelijk, waar Rinze 8e werd in de A- en Niek 1e in de B-finale. Ids was in het LHG1x veld te vinden en voer hier naar een 7e plek in de A-finale. Floris en Wouter voeren gelijk een finale in combinatie met Orca in het HE4- veld en werden daar 3e. Prima resultaat voor de eerste keer combineren.

OJD was ook aanwezig met Marije, Hanne, Annelouk en Lisa. Marije maakte haar comeback en skiffte gelijk naar de A-finale in het DG1x veld waar ze 7e werd. Hanne mocht meteen een finale varen in het LDG1x veld en wist daar nipt te winnen, gefeliciteerd met je blik! Annelouk stapte samen met oud-MGD’er Jessica in de tweezonder en mocht ook gelijk een finale varen in het DG2- veld, met een 3e plek als gevolg. Ook Lisa mocht gelijk een finale varen in het DE2x veld. Hier heeft ze geblikt samen met Alex van Vidar, een combinatie met eerdere successen.

Hoe hebben de middengroepers het dan gedaan in het development klassement? MGD was weer aan de start te vinden met hun gebruikelijke bootjes: de twee vierzonders met Eva en Inge op slag, de dubbeltwee van Floor en Emma en de dubbeltwee Noor en Kyra en de lichte damesdubbeltwee van Leonoor in combinatie met Laura van Pelargos. Alleen de vierzonder met Eva op slag wist verder te komen dan de voorwedstrijden en werd 4e in de B-finale. De dubbeltwee van Floor en Emma ging ook alleen door en werd 8e in de A-finale. Leonoor en Laura hebben goede zaken gedaan op de Raceroei en zijn met een blik naar huis gegaan, gefeliciteerd!

Van MGM startten de twee vierzonders, de twee dubbeltweeën en de twee lichte dubbeltweeën het development klassement. Helaas heeft geen enkele vierzonder de finale bereikt. De dubbeltweeën hebben het beter gedaan en kwamen allemaal verder dan de voorwedstrijden. In het HDev2x veld werden Olaf en Roderick 2e in de B-finale en Dennis en Wouter 7e in de A-finale. De lichte heren presteerden iets beter. Renze en Jorrit werden 1e in de B-finale en Luuk en Jari 5e in de A-finale van het LHDev2x veld. Bram en Hein startten daarnaast nog in een tweezonder het HG2- veld en werden hier 8e.

Voordat we naar de EJ-bootjes gaan moeten we de Van Oord bedrijfsacht niet vergeten, die hebben, na het zoeken van een aantal invallers, toch kunnen starten. Helaas was de rest van het veld te sterk, maar komend weekend weer een kans op de Rottebokaal!

De EJ ploegen dan. EJL heeft wat blessures en vroeg dus oud-EJL’er Paul om in te vallen. Dit ging niet verkeerd want de voorwedstrijd werd gewonnen, maar resulteerde helaas in een 2e plek in de A-finale. Heeft EJL een soort finale vloek te pakken? EJL is wel de enige EJ-ploeg die een finale heeft gevaren. Niet dat de EJZ en EJD daar iets aan konden doen, want hun B-finales werden, zoals alle races na 16:45, geannuleerd door storm. Hoe gaat de KNRB dit aanpakken wat betreft het klassement? Het schijnt dat er al ploegen aan het oproeien waren toen de wedstrijden werden geannuleerd. Een aantal hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onderling te sparren in de oproeibaan, wie heeft hier gewonnen?

Op zondag zijn veel ploegen nog een keer gestart in dezelfde of een andere combinatie. Ook kwamen er een aantal Proteërs nog een wedstrijdje meepikken. Om de lengte van deze nabeschouwing een beetje in te korten zal ik voornamelijk de highlights van zondag bespreken.

Waar Floris en Wouter op zaterdag nog aan het boordroeien waren, stapten ze zondag weer in de skiff en dat niet zonder succes! Beide heren werden 2e in hun voorwedstrijd, wat een directe strijd in de A-finale als gevolg had. Wouter trok hier aan het langste eind en blikte in het HG-B1x veld! Floris werd 3e. Vosse was op zaterdag niet aanwezig, maar besloot op zondag te combineren met Olle van Thêta. Zowel in de voorwedstrijd als in de finale werden ze 1e en dat levert Vosse weer een blik op! Ook Evie en Iris, kersverse Nederlands kampioenen, waren op zondag present voor een wedstrijd en stapten, samen met Marije, in een Orca/Proteus-Eretes/Phocas/Euros combi-acht. Er werd gelijk een finale gestart, onder andere tegen onze MGD-acht en deze werd met overmacht gewonnen!

Zoals te lezen was het dus een druk weekend op de WAB met zeker een paar mooie overwinningen, maar misschien ook een paar teleurstellende resultaten. We zijn zo halverwege het seizoen met nog veel om voor te vechten. Succes aan iedereen in de komende wedstrijden!