16.3°C, 5Bft. Inloggen

Tijdensbeschouwing Slotwedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 06 juli 2024 - 20:23 - Door Karel Bouwmeester

En dan tot Slot...

De laatste wedstrijd van het seizoen is eindelijk weder aangebroken: De NSRF Slot. Nu alle compo’s allang weer aan het feesten zijn (haha grapje, die zijn nooit gestopt) is het nu eindelijk tijd voor de laatste wedstrijd totdat ook de wedstro’s weer uittraining kunnen gaan.

Op zaterdag is er niet heel veel te beleven in NSRF Slot wereld: EJL start in het LHEj8+ veld, EJD in het DEj8+ veld, en EJZ start met invaller Chiel in 2 4+’jes in het HEj4+ veld. Dit heeft deels ook te maken met het feit dat de FISU op zaterdag nog in volle glorie bezig is. Vergeet niet om Evie/Iris, Martine en Floris/Wouter aan te moedigen (of tegen de tijd dat je dit leest, feliciteren met hun prestaties)!

Op zondag gaan alle remmen los en is het roeien geblazen (vooral op de WAB wil de wind ook nog wel eens meeblazen). Met 59 inschrijvingen op de zondag alleen al, zijn we weer eens uitermate goed vertegenwoordigd. 

We beginnen eerst met de talentenachten, waar we 1 dames talentenacht hebben, 1 heren talentenacht en nog een mix-verenigings talentenacht dat voor de helft door ons gevuld is. Eindconclusie: we hebben 1 dames talentenacht en 1.5 heren talentenacht.

Vervolgens hebben we een hele streak aan normale wedstrijdroeiers die normale wedstrijden gaan varen in normale combinaties en normale boten. Dat is allemaal normaal. Is dat zo? Nee. We hebben een kleine BeunenTotWeKreunen sneak in het HB2x veld onder de naam Proteus-Eretes 3, evenals de SkiffoNiffo, Furat Alsheikh, in het HB1x veld. Het Venster wenst Furat, Luuk en Bart erg veel succes met hun compouitstapje in de grote wedstrowereld. Het doet me een beetje denken aan de film ‘Sharpay’s Fabulous Adventure’ (2011) waar je in je kleine wereldje (compowedstrijden) domineert (BeunenTotWeKreunen zijn trots winnaars van hoeveel bokalen inmiddels? Furat heeft afgelopen juni de Skiffbokaal gewonnen) en dan ineens merkt dat de echte wereld (wedstrowedstrijden) ineens toch wel intens zijn. Wie weet gaat het hun wel beter af dan Sharpay in de eerste helft van deze film. Mocht je toevallig bij de Laga/Proteus DG2x ineens de naam ‘Lotte Jansen’ zien staan dan is dat jammer genoeg niet nóg een van onze Hondjes die een wedstro-uitstapje maakt. Laga heeft ook een lid met die naam. 

Qua normale boten met normale roeiers wil het Venster graag veel succes wensen aan de volgende ploegen (brace yourself het zijn er erg veel): Lisa Keurentjes in de DE1x, Proteus-Eretes in de DE2- met slag Hanne Snijders, Proteus-Eretes 2 en 1 in de HE2- met slagen Floris Reinders en Bram Luiks respectievelijk, Roderick Wanjon in de HB1x, Proteus-Eretes 2 en 1 in de DG-B 4- met slagen Eva Zwaveling en Inge Heddes respectievelijk, Proteus-Eretes 2 en 1 in de DG2x met slagen Anniek van Beusekom en Noor Zuidhoff respectievelijk, Laga/Proteus-Eretes met boeg Iris van den Berg, Proteus-Eretes 2 en 1 in de DB2x met slagen Jessica van den Heuvel en Roos Ketting respectievelijk, Proteus-Eretes in de HG2x met slag Dennis Müller, Proteus-Eretes 2 en 1 in de HB2x met slagen Wouter Klein en Olaf de Vos respectievelijk, Proteus-Eretes/Pelargos in de LDG2x met slag Leonoor Bos, proteus-Eretes in de HG4- met slag Lucas van der Wurff, Pelargos/Proteus-Eretes in de HG4- met boeg Rinze Hallema, Proteus-Eretes/Gyas/Orca met sandwich Floris Reinders als slag en Wouter Hoepman als boeg, Proteus-Eretes in de DE8+ met slag Iris van den Berg, Proteus-Eretes in de LHE4x met slag Luuk de Sitter, Proteus-Eretes in de HG4+ met slag Jim Wijngaarde, Leonoor Bos in de LDE1x, Renze Dijkhuizen in de LHE1x, Proteus-Eretes in de DB8+ met slag Ymke Vredenbregt, Proteus-Eretes in de HB8+ met slag Sjoerd Hania, Protues-Eretes in de LHB8+ met slag Willem van Gemert en tot (NSRF) slot Proteus-Eretes in de HE2+ met slag Hugo de Haan.

Uiteraard is de NSRF Slot dé wedstrijd om dingen te proberen, want het is toch de laatste wedstrijd. Daarom hebben wij ook 5 inschrijvingen in het O8+ veld. Een klein beetje puzzelen leidt er ook toe dat we nog 2 inschrijvingen hebben in het Mix8+ veld, een extra inschrijving in het DG4+ veld, een inschrijving bij het LDE8+ veld, en nog een inschrijving bij het DE4x veld.

Ik hoop dat ik iedereen heb benoemd maar het waren wel echt heel veel inschrijvingen dus gun mij mijn artistieke vrijheid. Het is ook mijn zomer. Ik zie jullie op de WAB of bij de uittraining! Groetjes!